4 favoritter  fra Matmestern

4 favoritter fra Matmestern

Salt og godt spekefat

ICAs egen merkevare «Matmestern» inkluderer produkter fra de fleste ferskvarer, som kjøtt, fisk og brød, og etter hvert også meieriprodukter. Produktene holder topp kvalitet og smak, til en fornuftig pris.

Skinke finnes i en rekke forskjellige varianter, med et utall forskjellige bruksområder. Skinke kan brukes rett fra pakken i salater eller på brødskiven, eller freses lett og brukes i middagsretter. Eller hva med å spre et tynt lag pesto på skinkeskivene, rulle de sammen og stikke en tannpirker igjennom de – vips, så har man smakfull og lettvint fingermat. Det er omtrent bare fantasien som setter grenser for hva man kan bruke skinke til.

1. Valnøttskinke

Skinke brukes ofte i pai, og dersom man har smakt denne kombinasjonen er det lett å skjønne hvorfor. En lun pai med Valnøttskinke, brokkoli og gode oster vil gjøre suksess på de fleste middagsbord, men akkurat hva man putter i paien er helt opp til hver enkelts smak og behag.

2. Pepperskinke

Med pepper som en liten spiss på smaken er dette en skinke som smaker deilig på brødskiven, gjerne sammen med litt sprø salat og tynne skiver paprika. En ekte klassiker i matpakken, uansett om den ligger i pakke eller på fat.

3. Chiliskinke

Denne skinkevarianten er pikant og spennende, men samtidig ikke sterkere enn at den burde passe de fleste. Prøv denne på hjemmelagd pizza, for eksempel sammen med kjøttboller om du ønsker det. De litt dristige kan tilføre ekstra hete i form av jalapeno. Enkelt, spennende og godt!

4. Røkt pragerskinke

På grunn av den fyldige, røkte smaken kan du med fordel bruke Røkt pragerskinke i pastaretter. Spesielt godt blir det i kombinasjon med en god fløtesaus. I en pasta carbonara kan du for eksempel bruke denne skinken i stedet for bacon – fres skinke i en egen panne, og strø over den ferdige retten.