5 produkter jeg bare  må ha i handlekurven

5 produkter jeg bare må ha i handlekurven

Her får du fem tips for handlekurven fra Arne Marius Sørensen, ferskvaresjef hos ICA Berjasenteret på Kongsberg.

1. Salmalaks

Verdens beste laks gjør seg også til steking, men jeg foretrekker sushi-varianten. For eksempel som forrett – sashimi med litt ruccola, mangobalsamico, litt trøffelolje og salt.

2. Superbra risotto

Lever opp til navnet, og er veldig enkel å lage. Varianten med steinsopp er ypperlig til kjøtt eller kylling. Jeg bytter ut olivenoljen med trøffelolje, noe som hever den gode smaken enda litt mer.

3. Stange Landkylling

Disse kyllingene lever nesten på spa, og er etter min mening den beste kyllingen på markedet. Jeg foretrekker bryst, for eksempel stekt i ovn med godt smør, trøffelolje, krydder og noen skiver appelsin.

4. Trøffelpuré

Ferdiglaget trøffelpuré på glass er uvurderlig for meg. Brukes blant annet i sauser, og gir et siste touch som løfter sausen, og dermed retten. Smaken er kraftig, så ikke overdriv mengden.

5. Rørossmør og – rømme

Godt smør og rømme gir en god basis i mange retter, spesielt sauser. Jeg bruker utelukkende smør og rømme fra Røros, som smaker slik det gjorde i gamle dager: Fyldig og godt.