Mango

Mango

Rik på vitamin A i form av betakaroten, og vitamin C. Betakaroten og vitamin C er nyttige antioksidanter. Også en god kilde til B-vitaminet folat, samt kalium. Rik på kostfiber.

Mango er opprinnelig pakistansk, men har spredt seg til hele verden. Finnes i forskjellige arter eller varianter. Det tynne skallet kan være grønt, gult eller rødt, fruktkjøttet er gult og svært søtt. Skallet kan spises, men som regel brukes bare fruktkjøttet. Spises både rå og syltet, svært populær i desserter eller i smoothie.

Prøv dette:

Mangosalsa frisker opp for eksempel lakseretter. Finhakk mango, vårløk, chili, hvitvinseddik, olje, samt pepper og salt. Dekk laksen med salsa, og pakk den i aluminiumsfolie. Bakes i ovnen.

Eller dette:

Kutt moden mango i skiver, server som dessert sammen med en god vaniljeis. Ekstremt enkelt, ekstremt godt!