Kjøttboller med potetmos og sellerirot

Kjøttboller med potetmos og sellerirot

4 porsjoner

Fri for: Benytt melkefritt smør for en melkefri potetmos. Benytt erstatingsprodukt for kavring for en glutenfri rett, samt for egg for et alternativ uten egg. Spesielt følsomme eggallergikere bør unngå parmesan. 

  • 500 g Matmestern kjøttdeig
  • 60 g parmesan
  • 1 ss kavring
  • 4 ss persille
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 1 kg Smart365 potet
  • 1/2
    kg sellerirot
  • 1/2
    kg smør
  • Salt til koking

Kjøttboller
Riv parmesan, hakk persille. Bland sammen alle ingredienser til kjøttbollene, og form små boller.

Brun kjøttboller raskt i en varm stekepanne med margarin eller olje. Skru ned til middels varme og etterstek i 8–10 minutter.

Potetmos med sellerirot
Vask og skrell potetene. Del dem i like store biter. Skrell selleriroten og del den i biter. Kok poteter og sellerirot sammen til det blir mørt i godt saltet vann. Sil av vannet. Mos inn smøret, litt og litt. Smak til underveis og se hvor mye du vil ha. Ikke rør for kraftig - da blir det seigt.

Server eventuelt med en liten salat ved siden av.

Tips!

Middagsrester er en sikker vinner i matboksen. Kjøttboller smaker godt kalde!