Tomatsuppe

Tomatsuppe

4 porsjoner

Fri for egg. For et melkefritt alternativ dropp Crème fraîche. Benytt glutenfritt brød for et glutenfritt alternativ. 

  • 3 stk rød paprika
  • 500 g tomater
  • 2 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss Matmestern olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 håndfull persille
  • 8 dl grønnsaksbuljong 

Krutonger:

  • 4 skiver brød
  • 2 ss olivenolje
  • grovt salt
  • 4 ss Crème fraîche

Skjær paprika, tomater, rødløk og hvitløk i grove stykker og surr det i en gryte i olivenolje, krydre med salt og pepper. Ha persille og buljong i gryten, og la det hele surre i circa 10 minutter. Skjær brødet i små terninger, og stek dem gylne og sprø i en varm panne i olivenolje. Legg dem på et stykke fettsugende papir, som tørkepapir. Blend suppen og smak den til. Hvis du ønsker en tynnere suppe, tilsett mer buljong eller eventuelt litt fløte. 

Tips!

Ha suppen uten krutonger i en blender. Da blir det mindre klumper som barn ofte ikke liker, og det er lettere å «gjemme» grønnsakene.