Kremet thaisuppe

Kremet thaisuppe

4 porsjoner 
400 kcal per porsjon

Fri for egg, melk og gluten.

  • 2 ts sesamolje eller annen nøytral olje
  • 15 g ingefær, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss rød currypasta
  • 6 stenger vårløk, skåret i skiver
  • 120 g bambus-skudd
  • 2 bokser Matmestern kokosmelk
  • saft fra 1 lime
  • circa 4-5 dl buljong
  • 1 ss fiskesaus (kan sløyfes)

Topping:

  • reddiker, i tynne skiver ev. chili

Varm olje i en gryte og surr ingefær, hvitløk og currypasta i cirka 2-3 minutter. Tilsett vårløk, bambusskudd og kokosmelk, og la suppen koke opp. Tilsett limesaft, buljong og fiskesaus og smak suppen til. Tilsett ev. litt sukker. Server suppen med reddiker skåret i tynne skiver.

Tips:

Ønsker du en fyldigere suppe, tilsett nudler eller reker.