Krydret tomatsuppe med agurk-topping

Krydret tomatsuppe med agurk-topping

4 porsjoner
300 kcal per porsjon

Fri for egg og gluten. Benytt erstatningsprodukt for fløte for et melkefritt alternativ.

Suppe:

  • 1 ss Matmestern olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 rødløk, grovhakket
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 bunt basilikum
  • salt og pepper
  • 1 dl fløte
  • 1 dl røde linser
  • cirka 4-5 dl buljong

Agurk-salsa:

  • 1 agurk, i små terninger
  • 1 grønn paprika, i små terninger
  • 1 håndfull basilikum, grovhakket
  • 1 ss olivenolje
  • salt og pepper

Varm olje i en stor gryte og surr hvitløk og løk i cirka 1 minutt.

Tilsett tomater og basilikum, og la suppen koke i cirka 5 minutter.

Kjør suppen i en blender til den blir kremet og glatt, og smak den til. Tilsett fløte, linser og buljong, og la suppen småsurre i cirka 10 minutter.

Bland agurk, paprika og basilikum sammen, og smak salsaen til med olivenolje, salt og pepper.

Server suppen med en skje agurk-salsa på toppen.

Tips:

Hvis suppen er for tykk, tilsett mer buljong. 

Tilbehør: Grovt brød