Mexi-burger med avokado-salsa

Mexi-burger med avokado-salsa

4 porsjoner 

620 kcal per porsjon

Fri for egg. For en melkefri rett, benytt erstatningsprodukter for cheddar og Crème fraîche. Velg glutenfrie hamburgerbrød for et glutenfritt alternativ.

  • 500 g hakket oksekjøtt eller kjøttdeig
  • 1 rødløk, finhakket
  • 3 ss syltede jalapeños, finhakkede (andre jalapeños kan også benyttes)
  • 1 ts røkt paprika eller vanlig paprika
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • 4 skiver cheddar 

Salsa:

  • 2 modne avokado
  • 100 g cherry-tomater, hakket
  • 1 bunt koriander, grovhakket (tørket koriander kan også benyttes)
  • 2 ss Crème fraîche
  • salt og pepper

Annet:

  • salatblader
  • 4 grove hamburgerbrød

Rør kjøttdeig sammen med rødløk, jalapeños, paprika, salt og pepper og form 4 burgere av deigen.

Stek burgerne i litt olje i cirka 4-5 minutter på hver side. Når burgerne er nesten gjennomstekte, ha et stykke cheddar på hver av dem.

Mos kjøttet fra avokadoene sammen med koriander og Crème fraîche – rør i tomatene og smak til med salt og pepper.

Burgerne serveres i hamburgerbrød sammen med salatblader og salsa.