Oksekjøttspyd med bønnesalat

Oksekjøttspyd med bønnesalat

4 porsjoner 
500 kcal per porsjon

Fri for egg, melk og gluten.

Spyd:

  • 500 g hakket oksekjøtt eller kjøttdeig
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts knust spisskummen (kan utelates)
  • 2 ss tomatpuré
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • 8 trespyd

Salat:

  • 200 g aspargesbønner
  • 1 boks Matmestern røde bønner
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 rødløk, finhakket
  • 1 håndfull persille, grovhakket (kruspersille eller tørket persille kan også benyttes)
  • 4 ss Matmestern mandler, hakkede

Dressing:

  • 2 ss Matmestern olivenolje
  • 1 ss sennep
  • 1 ss eplesidereddik
  • salt og pepper

Rør kjøttet sammen med krydderet, og form 8 avlange kjøttkaker av farsen, som deretter settes på trespyd.

Grill eller stek spydene i litt olje – cirka 5 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.

Vend bønner sammen med røde og hvite bønner, og tilsett hakket rødløk, persille og mandler.

Rør ingrediensene til dressingen sammen og smak den til. Vend dressingen godt rundt i salaten, og server den til de stekte kjøttspydene.