Helstekt kylling på grønnsakseng

Helstekt kylling på grønnsakseng

4 porsjoner

Fri for egg og gluten, samt melk om olje benyttes i stedet for smør.

  • 1 stk kylling (ca. 1200 g ) (kyllingfilet kan også brukes)
  • 4 ss smør/olje
  • 1 sitron
  • 4 ss hakket frisk rosmarin/
  • 1/2
    -1 ts tørket rosmarin
  • 1 ts salt
  • ½ ts kvernet pepper
  • 10 stk mandelpotet
  • 3 stk Smart365 gulrot
  • 1 stk sellerirot
  • 1 stk fennikel (kan utelates)
  • 2 stk rødløk 

Bland smeltet smør/olje med vasket og finrevet sitronskall, rosmarin, salt og pepper. Pensle kyllingen og legg den i en ildfast form. Sett kyllingen i ovnen ved 180 grader og stek den i 30 minutter.

Skrell grønnsaker og poteter og del dem i litt store biter, mens kyllingen står i ovnen. Legg bitene rundt kyllingen og stek videre cirka 40 minutter til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt. Stikk en spiss kniv inn ved lårfestet, kommer det klar væske ut er kyllingen ferdig.

Løft kyllingen ut av formen og la den hvile cirka 10–15 minutter før oppskjæring. La grønnsakene stå i ovnen mens kyllingen hviler.