Stekte epler med vaniljekesam, crumble, mandler og kanel

Stekte epler med vaniljekesam, crumble, mandler og kanel

Crumble

4 porsjoner

Fri for egg, benytt melkefri margarin for et melkefritt alternativ, samt erstatningsprodukt for kesam. Benytt glutenfritt mel for et glutenfritt alternativ.

  • 45 g demerara sukker/ farin
  • 50 g smør
  • 90 g hvetemel
  • 40 g mandelmel/malte mandler 

Bland sukker, mel og mandler. Smøret smuldres inn. NB! Må ikke blandes for mye. Stekes på brett og bakepapir på 180 grader i circa 20 minutter.

Avkjøles og tas med til topping på epledesserten. 

Stekte epler med vaniljekesam, crumble, mandler og kanel

4 porsjoner

Fri for egg. 

  • 4 stk eple
  • 4 ss smør
  • 4 ss brunt sukker/ farin
  • ½ ts kanel
  • 1 boks vaniljekesam
  • 100 g hakkede Matmestern mandler
  • 8 ss crumble

Del opp eplene i båter, stek i panne med smør, sukker og kanel. Når eplebåtene er møre kan de serveres med kesam og crumble.